Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag fick ett önskemål om att skriva en dikt på temat "Allt är inte så mycket som vi tror."


Allt är inte så mycket som vi tror

Allt är inte så mycket som vi tror
Kanske hjärnspöken gör att hatet gror
Vi kan inte läsa andras sinnen
Vi kan inte känna andras minnen

I vår rädsla bygger vi halmgubbar
Som inte vår världsbild rubbar
Vi slåss mot väderkvarnar
Mot oliktänkande vi varnar

Vi ser inte individen
När vi tar den stora striden
Vi ser homogena grupper
Som militära trupper

Men egentligen så är vi lika
Oavsett fattiga eller rika
Och inom oss är vi små
Och helt vanliga och grå

Allt är inte så mycket som vi tror
Framför oss står syster eller bror




Bunden vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-14 22:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP