Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Dig

 

Till Dig

en Påsk så glad
så ljus och fin
med allt Du önskar
av mat och kanske vin
att sova eller vaka
eller kanske bara vanka
bland blad och blommor
och när bokarna slår ut
vada i en skog av
gröna slöjor vita golv
av sippor

Om Du i snö måste pulsa
och en önskan när
få kasta skorna
känna gräset kittla tårna
flytta då till södra delar
i vårt långa land
se när bokarna slår ut
vada i en skog av
gröna slöjor vita golv
av sippor

En Påsk så fin och glad
av hjärtat önskar jag
Du må känna närhet
och trygghet i
Din och allas vår framtid

 




Fri vers av Ingrid Trolle
Läst 482 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-04-14 23:37



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
PS: Jag växte upp i en ort vars namn
alltid får en att tänka på påsk:

Påskallavik

2017-04-20

    Dan Myrbeck
Önskar desamma i efterskott!
2017-04-20

  Fem hjärtan VIP
Tack för dina underbart vackra rader som fyller mig med hopp och glädje!
2017-04-18

  ULJO
Varmt och fint förmedlat
2017-04-17

  Bo Himmelsbåge
Åhhh... en sådan fantastiskt fin påskhälsning... både i den härliga texten... o även rent grafiskt, som jag tolkar som en hyacint, i sin lilla kruka, t.o.m. med en liten tallrik!

Varmt tack, vännen!
Detsamma till Dig från hjärtat!
<3 <3 <3

Bokmärkes!

2017-04-17

  RitaBrunner
" vada i en skog av
gröna slöjor vita golv
av sippor"
Så vackert Ingrid!
2017-04-17

  Olof Lagerhorn VIP
Sinnlig, varm och livsbejakande dikt. Önskar dig också en god fortsättning på påsken.
2017-04-16

  Eva Helene VIP
Så fint, man kan inte bli annat än glad av denna varma påskhälsning! Tack!
2017-04-16

  Lars Hedlin
En fin och varm text!
2017-04-16

  Stanley Rydell
Hoppfulla och vackra motbilder i dessa tider. Väcker sinnen och längtan.
2017-04-15

  Chawa VIP
Mjuk, ljus och varm är din vackra önskan. Bokskogen här på min älskade ås (och så även jag) skälver till av det instundande - snart mycket snart... Tack min vän och Glad Påsk!
2017-04-15

    ej medlem längre
Vilken fin Påskdikt! <3 Tack och ha en riktigt fin och glädjerik Påsk, med allt det där goda du önskar.
2017-04-15

  walborg
Innerligt tack för all vänlig omtanke om oss alla. Ser Dig framför mig där bland sipporna och i bokskogen, för de lär inte finnas på samma plats ju ...
2017-04-15

  Johan Strömstedt
En varm och allt igenom vänlig text, vilket kan behövas i dessa dagar. Då menar jag givetvis inte bara väderleken
2017-04-15

  Ulf Ekeram
Vad fin! Vad vacker!
Må dina ord träffa dig som en bumerang ftån mig och oss alla.
Tack ed kram. Ulf.
2017-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingrid Trolle
Ingrid Trolle