Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


VARFÖR ?

ibland undrar jag

varför?

vad är det som får mig att känna

som jag gör

trots att jag inte vill det

jag börjar må bättre efter operationen

var det inte för fötterna

som gör att det känns hopplöst ibland

jag har börjat gå på mina aktiviteter igen

det känns riktigt bra 

att få komma ut

träffa andra

inte sitta hemma och vänta

på att hemtjänsten ska komma

hjälpa mig med stödstrumporna

det är bra att ha den hjälpen

någon som ser till att jag mår bra

jag ska försöka få på mig dessa strumpor själv

längtar efter en sovmorgon

få ta dagen i min egen takt

så har jag det som känns svårt

människor som låtsas vara mina vänner

jag har lärt mig genom åren

att inte säga för mycket

det känns sorgligt

när jag fått veta

det som sagts i förtroende berättas vidare

jag trivs i min lägenhet

glad över den fina altan jag fått

sonen har hjälpt mig

göra i ordning så jag kan sitta där

när vädret blir bättre

jag längtar tills dess

att kunna sitta där

njuta av en kopp kaffe

eller bara vara

så är det tyvärr så

att ibland

vantrivs jag

vill flytta

orkar inte med att se dessa falska människor

som låtsas vara min vän

och vänder kappan efter vinden

jag ska försöka tränga bort det

njuta av det jag har nu

vänner som är sanna och ärliga

inte går bakom ryggen

som inte pratar om det som inte är sant

håller ett förtroende

pratar inte så hela byn får veta

det jag berättar i förtroende

 

anits 15 april 2017

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-04-15 17:40



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Klokord.
2017-04-21

    Dan Myrbeck
Ja, sådant är ju alltid trist. Men förmodligen finns sådana människor
även på en ny ort efter flytt.
2017-04-20

    sajo
Men vad tråkigt att läsa. Du är verkligen en kämpe och så duktig. Hoppas på att få komma på din underbara altan och fika då det blir varmare. Kram till dig och alltid så härligt att läsa dina texter.
2017-04-18

  ResenärGenomLivet VIP
Tråkigt när så kallade vänner sviker...man får bara hoppas på att de förstår vad de gjort och ändrar sig...sen hoppas vi nog alla att våren kommer igen på riktigt, så vi kan vara ute och njuta av vackert väder...stor kram till dig...
2017-04-17

  aol
Ja så svårt när vänner svika.
2017-04-16

  Eva Helene VIP
Ja, var rädd om din integritet! Lycka till!
2017-04-16

  Lars Hedlin
JA vänskapen är ibland dyr !
2017-04-16

  Niliboy
Ja, de dyra vännerna är få, de som man anfötror. Så är det nog för många!
2017-04-15

  Larz Gustafsson VIP
man behöver vidga sina vyer. Glömma sig själv. Det gör susen för helhetsperspektivet. Jag har märkt det för egen del.
Som Fransiskus skrev så är det ju genom att glömma sig själv som man finner sig själv. Eller var det kanske Augustinus...?
Nåja. Det är sant. Och det har ju med vetekornets lag att göra.

Klart cool bild!
2017-04-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP