Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fördragna gardiner

Ljuset tränger in mellan springorna
av mina fördragna gardiner.
Men jag vill inte öppna dem,
jag vill inte titta ut.
Det är bistert, kallt
och människor,
de är bedragare.
De bedrar sig själva och oss andra.

Var finns det som är äkta.
Jo i rummet med de fördragna gardinera,
i ensamhet där jag sitter
med vodka, gin och öl.
Med drömmar.
Drömmar om lycka som aldrig kommer.

Det blir istället sorgsna försök
att stilla ensamheten.
Onani, onykterhet
följt av ångest igen.

Ljuset slår emot mina ögon från springorna
av mina fördragna gardiner.
Det gör mig irriterad, arg,
men mest frustrerad.
Jag trivs med ensamheten,
melankonin,
mörkret.
Den är en del av mig.
Den smutsiga, orena
tragedin
Det som ingen vill se.




Fri vers av Jay S
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-04-15 20:38



Bookmark and Share


  Ada P VIP
Blottläggande hos din text drar undan de fördragna gardinerna. Många räds möta enskilda bekännelser naket och mörkt.
Vad drömmer diktaren om?
2017-04-16

  Jay S
Jag är mig själv först när jag sitter ensam bakom de fördragna gardinerna och super mig redlös. Det är då jag möter min skugga och ser mig själv. Jag stoppas inte av lögner, begränsningar och moraliska plikter. Det är äkta, jag bedrar inte mig själv utan ser mig för vad jag är.
2017-04-15

  Larz Gustafsson VIP
Dricker du alkohol bedrar du dig själv och är alltså en lika god kålsupare som de på andra sidan gardinerna.
2017-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Jay S
Jay S