Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omstart vänskap

Den stilla
ständigt
pågående
explosion

sedan materians
barndom
då verkligheten
nyfödd
överröstade
dånet

bang bang
big bang

den explosion
som skulle förinta
sig själv

om den inte
av barmhärtighet
givits sina
gränser
och fartkontroller

den explosion
klädd i grönt
som hotar
de räta linjerna
i våra rabatter

den explosion
komprimerad
till absolut
nollpunkt
omdaning
av alla premisser

omstart
när död
inte längre är död

då nyfödelsens
slutna grav ljudlöst ropar

älskad
älska

den explosiva
tystnad
som öppnar upp
i offentlig intimitet
omöjlig att uthärda

om inte den iklätts
sin egen kropp

det parallella
universum

för identifikation
och relation

som uppstår
i mötet med
Vännen




Fri vers av Petter Wingren
Läst 319 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-04-16 06:57



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vilket otroligt fint ode till livet, dess värde som måste skyddas med hopp och kärlek till människan. Det lilla livet är nu. Det vi alltid lever i.
2017-04-16

    ej medlem längre
Jag kan bara instämma med Stanley Rydell i vad han säger.
2017-04-16

  Stanley Rydell
En helt fantastisk hyllning till ett liv värt att leva och skydda. Skickligt utsagda paradoxer. Lyrik iklädd sin egen kropp.
"... sannerligen uppstånden"
2017-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren