Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en svärmorsblick över barn och barnbarn


älskade, det finns guldstråk i ditt hår

det är tjugotusen dagar sedan du kom

täckdikningsskyffeln tystnade
lantbrukarhänder lämnade sommarens hö där det var

 

dina första andetag smälte hennes modershjärta

förbindelsen blev total

 

*

 

jag tror att hon vinkar från sin himmel

när hon nu ser dig plantera en Helen Martin i vår mull

ömsint packar du jord och torv

och låter den slå rot

 

vinkar vi tillbaka

tecknar aftonrodnaden sina röda stråk vid golvtiljorna till hennes kök

där hon skapar en glipa i molnet

böjer sig ut genom fönstret

och vakar över

 

de sina

 

när vi vågar en blick

ser vi hur hon fattat penseln

 

och målat en guldkant vid

himmelens bomullsrand

 

©  Birgitta Wäppling 16 april 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-16 08:20



Bookmark and Share


  Maria Marängsviss VIP
Öm blick. Vackra penseldrag.
2017-04-17
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP