Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aversion mot samhället efter svikna personliga förhoppningar

Svikna förhoppningar kan göra

att folk går och röstar på vad som helst

utan att närmare dissekera partiinnehåll

Göran Rosenberg kåserade om detta fenomen

i GoMorron Världen SR1 16/4 Påskdagen

Motgångar i livet och i yrkesverksamhet

ger svikna förhoppningar som gör

att vissa människor söker sig

till extrema åsikter och partier

Detta är ett stort problem

som måste uppmärksammas

Sådana personer skulle behöva

en speciell slags terapi och stöttning

innan saker och ting förvärras

för dem själva och omgivningen

Det här problemet är så fundamentalt

så inga prästers, imamer eller psykologer

kan hjälpa dessa personer

som blivit så anfrätta i sina själar och hjärtan

Ofta går dessa personer i en evig rundvandring

mellan nämnda terapeuter av olika slag

men det enda som händer

är att hjälparnas bankkonton växer

medan problemen kvarstår

För trauma efter svikna förhoppningar

finns tydligen ingen terapi som hjälper

Personen ifråga hänvisas

till att lösa sitt problem

genom att lyfta sig själv i håret

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-04-16 11:22



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag skrev en gång en dikt om SD som hette "Bitterhetsbyrån".
Det finns många människor där som vill ha en syndabock för sin risiga barndom, och då blir det invandrarna.
Kanske är man sexuellt frustrerad.
Sedan finns det ju också de som är genuint ideologiskt övertygade.
Själv röstar jag inte alls.
Det slutade jag med på nittiotalet.
Och jag kommer aldrig att göra det igen. Röstkortet rivs alltid. Offentligt.

Jag hyllar er som avstår från att rösta!
2017-04-16

  Öknens Ros VIP
Samhället har drabbats av en sjukdom som det tycks saknas någon bot för.
2017-04-16

  Andreas db Gustafsson
Kan bara hålla med Senta här. Klokt.
2017-04-16

    ej medlem längre
Detta stämmer nog! Tror inte jag heller att någon terapi hjälper! För min del blir det ingen röstning alls
2017-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP