Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
april 2017


Recept för evig hälsa

en dos sonett om dagen är receptet
lär av dessa rader nu min vän
läkekraft av dikt är just konceptet
rytm och rim och du blir helad sen

orimmat kan stundtals ha sitt värde
(två rader ner, betona sista "o")
emellertid är fara klart å färde
om rim helt lyser med sin frånvaro

en rytm med just fem slag per rad, det gillas
fjorton rader blir en hel sonett
migränen flyr och gula febern stillas
sonettrecept är inne, sunt och hett,
för sjukdom löper läsarn ej nån risk
stig upp och tag din säng och gå, var frisk!






Bunden vers (Sonett) av Rafael
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-17 10:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafael