Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Blåa kodens scoop"


Lev vidare farfar...
För le.

Förled
Förledda tankars
tro
att pedantisk paparazzi
Bombastiskt blåst
stokastisk murvel
ur blåa brotts "mynning"

krypterat flegmatisk
fast frenetisk, en underjordisk
människas moral...


Lev

lev vidare soldat
Förled
Förledda tankars
tro ...

i dystopi haltande
tankars val i krig du stred
freneskt kval
till trummors
synkoper och frasering.

Din ungdom trollbundet
blev slav, i första placerings
dödsmarsch kraft
ditt whermacht... gehasst
bakslag för längesen
skjöt din barrikad konkav.

Nedsatt. minst sagt,
brutal
besatt har krossat gråvit
pappers-torks tristess,
av krigens ork och pressens
bud.
Modernisktiskt förbud
i tårar tårgas, gift blev
"post-modernismfanfar"
runt processen i innersta kretsen
för farfar...

Lev vidare
Le.
och Lev.
Som paranoid,
i pragmatisk ro
då alla är schackmatt
när katt blir stol.

Tillåt sätta
världen och värden platt
när även
Palladios portik
kan ej snart
stå bi att bli estetisk pik.

Som din batik
-Tapet, diskret
Du vet i skratt du aldrig byter ut
när åren går,

trots din bazooka sekretet
slungar och antik runda slickar sår
går bananas,
när ett dr. Bombay likt rock-lick
blir fett telemann-tastik
och en knut, behöver hjälp att slå knut
på sig själv med byrå i rokoko.

.....














Fri vers (Modernistisk dikt) av Adonis
Läst 358 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-04-17 03:51



Bookmark and Share


  henke_r
Jag tycker mig ana lite dadaism här. Dina ord flyter som en intakt flod och i denna frammanas ett helt liv som passerar revy.

Två tummar upp och bokmärke!
2017-04-17

    ej medlem längre
bra diktat.
2017-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Adonis