Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människorna och alla deras maskiner

som tutar och kör i det endaste kör
För aldrig att vi låter de få stanna upp då risken är stor
att någon av oss går och dör
Beroende som vi alla har blivit av alla dessa maskiner
och apparater med tillbehör
Maskiner som gör att vi kan kan bygga bredare och högre
byggnader
Små apparater som gör att vi kan höra bättre
Som gör så att vi slipper skrika på varann i det endaste kör
Va, vad sa du?
Och sedan så har vi ju alla dessa små små datorer med sina
små kiselchips som bygger på ettor och nollor
i all evighet om vi så vill
Datorer som gör att vi alla kan få in och ge varandra stora
som små tips
För här kommer ett
Det finns en kille här ute på nätet
En kille som skriver jättebra poesi om allting möjligt
och omöjligt
En poet och siare som vi alla egentligen borde ta oss till
För han där
För han där är inte dum i huvudet
Utan ganska så smart
Och bara för att man råkar titta in där och läsa lite poesi
ifrån honom så behöver man inte känna att det är
någonting löjligt
Gud så barnsligt…

Vi människor med alla våra maskiner och apparater
som har gjort oss så beroende
För nu kan vi inte leva utan dem…

Ken Cassel
17/4-2017




Fri vers av Ken Cassel
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-17 10:53



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag undrar vad alla skulle göra om alla maskiner helt plötsligt försvann...tänkvärd text...
2017-04-17

    ej medlem längre
En klok och fin text!
2017-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel