Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min khale

Min khale,

i dina trötta varma ögon finns mitt hem.
vi dricker te, äter middag, dricker te igen.
du gör ditt bästa för att forma svenska ord.
men hus blir huss, kläder blir kledder och morot blir mord.

ordens vassa kanter skär upp din tunga och mun.
trots det låter du dig inte tystas en enda sekund.

du tvingar in ljuden i ditt persiska svalg.
kämpar med varenda liten detalj.
jag förstår dig, jag ser dig, mer än nån.
allt jag undrat finns i dina slitna ögon.

Min khale,
Min moster,

Du har det vackraste språket jag hört.




Bunden vers (Rim) av Lättpåverkad
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-04-17 13:10



Bookmark and Share


  Demander
Scheile chob (vet inte riktigt hur man skriver ut det med latinska bokstäver) mycket bra på farsi förstås...
2017-04-27

    ej medlem längre
Är du från iran? Fin dikt
2017-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Lättpåverkad
Lättpåverkad