Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Lövsångarstrofen inleds med några höga toner, för att sedan avrundas med en graciöst försvinnande musikalisk gest ut i intet." Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/L%C3%B6vs%C3%A5ngare


där lövsångarna sjunger

det finns inget syre längre

mer än det vi bär i vårt blod

 

men det finns skog och växter

 

så vi slår upp vårt tält

där skogen förser oss med andetagen

och där ljuset silar fram

genom trädkronors egen discokula

 

det förutsättningslösa

som singlar fram möjligheterna

 

 

när vi lyssnar mot skyn

hör vi lövsångarnas konsert

 

toner i motljus

 

© Birgitta Wäppling, 17 april 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-17 14:40



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Precis som du skrev till mig så finns det ju kontaktytor mellan din [vackra] dikt och min dikt "Utdöende sparvar".

Den här dikten var både dystopisk, uppgiven och ändå full av hopp. Stilig poesislalom! Kudos!
2017-04-20

  Maria Marängsviss VIP
Lovely. Gillar.

"det finns inget syre längre, mer än det vi bär i vårt blod"

Fin vårkonsert, men det gäller att lyssna om man verkligen vill höra ...;)
2017-04-17
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP