Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leva vår hemlighet

Tro är ingenting man visar att man har
ingen orsak att skrävla eller skryta
hellre demonstrera en vacker yta
och vara lagom snäll och anpassningsbar

att leva så tills vi ingen tro har kvar
för sent att vända ändra eller bryta
för sent att gnälla skälla eller ryta
den som spar har tro i alla sina dar

nej tro och hopp är ingenting att spara
det är stöld att dölja sin personlighet
vi är mycket mer än en handelsvara

alla är vi med och skapar verklighet
där vi har djup som ingen kan förklara
där vi kan leva vår egen hemlighet




Bunden vers (Sonett) av Petter Wingren
Läst 294 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-17 21:13



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Många fina och tänkvärda reflektioner, klädda i sonettens komposition.
2017-04-18

    ej medlem längre
Så fint sammanflätat det är, humor och allvar till ett mönster av tankar. Jag gillar särskilt mycket:

"alla är vi med och skapar verklighet
där vi har djup som ingen kan förklara"
2017-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren