Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regler

Det ovala fängelset har
sex välgjorda stålrör

Däri viskar flämtande lyriker

Dem
får
inte
höras

Och när deras uppgift lyser klart - när dem är färdiga
med sina försök att binda
sig till
den kvinnliga
fångvakten, steriliserar ensamheten
ett uttryck som fyller tomheten och dess vindpust
gentemot kinden
och käken
och kindbenet

Kriminella är dem inte - nej, dem är snarare
kryptiskt förargliga varelser

Dem agerar i högmod

Inuti rymmer
för
korta stubiner

Utanpå finner
vi tankarna - schackbrädets dystopi




Prosa av Bjarki
Läst 299 gånger
Utvald text
Publicerad 2017-04-17 23:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bjarki