Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + Foto = Copyright Ljusletaren


Naturanden

 

 

Lös in mitt hjärta med guld
Guld av solens vackraste skärpa
Smek mina gyllene strängar varma
Låt mitt bankande ljuda trummande

 

Likt spindelns nät dallrar hänglaven
Göm mig, skym mig, naturens barn
Hör livets sång tona i skogens myr
Visa mig skatten i naturens horisont

 

Tala mig rätt med visarens visa röst
Ljuda rösten intill skogens stammar
Låt de Alltet tala naturens språk
Obundenhet lever fritt i urmänniskan




Fri vers (Prosapoesi) av Ljusletaren
Läst 645 gånger
Publicerad 2017-04-18 08:32



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Mycket fin, talande o symbolisk bild
av hänglaven...! Man kan ana Naturanden i den!

Mycket vacker dikt om Naturanden,
där den andas, talar trummar, livsviktiga budskap till oss människor!
Särskilt vackert, talande o målande...
anser jag följande strof vara...

"Lös in mitt hjärta med guld
Guld av solens vackraste skärpa
Smek mina gyllene strängar varma
Låt mitt bankande ljuda trummande"

Bokmärkes!
2017-04-20

  Kjell Åhsberg
Fin hyllning till naturens läkande kraft.
2017-04-20

  Chawa VIP
Ljuvlig titel Naturanden! Texten får mig att tänka på filmen Avatar och de gudomliga andevarelserna Eywa. Kan nästan se dem fara omkring under läsningen. Ja sannerligen, sista stycket talar naturens urkraft - vår läkande hemvist.
2017-04-18

  Maria Sundelin VIP
Härligt
Kramar
2017-04-18

  Anya VIP
Vacker naturlyrik. Faller särskilt för:
"Likt spindelns nät dallrar hänglaven"
Hänglav är vackert...och du fångar det så bra på bild. Både din text och bild är så levande.
2017-04-18

    ej medlem längre
Mycket fint och rofullt i naturens famn!
2017-04-18

  Bibbi VIP
En viktig bön.
2017-04-18

  Salvation Pepper
Vackert!

"Tala mig rätt med visarens visa röst"

Jo, vackert!
2017-04-18

  ULJO
Fint, mycket fint
2017-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren