Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blev utmanad att skriva en dikt på "Mörkrets ängel lyser upp min själ." Ordet fanatisk användes retorisk som ett positivt ord i nazityskland.


Mörkrets ängel lyser upp min själ

Mörkrets ängel lyser upp min själ
Förtär mitt innersta väl
Bländar med världsligt makt
I surrealistisk prakt

Ett annat språkbruk
En annan retorik
Går över människors lik
Gör frisk till sjuk

Fanatisk var onskans ord
Som en gång plågade vår jord
Än idag i lånta fjädrar
Morgonluft  vädrar

Mörkrets änglar
Med retorikens stänglar
Kväver vårt innersta ljus
Med lögnens rus




Bunden vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-18 12:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP