Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Färglära


Gråsuggorna
Gråsiskorna
och
Gråsparvarna

Bildar förening
med Grå-terskorna

De gamla nedslitna
gummorna
från Karelen

För att inte tala om
De grå hästladorna

Som samlar på
allsköns bortglömda
Skrot och minnen

Gråmelerade ögon
Ser klarare Inuti

Genomskådar sanningens
Guldkantade sovgemak

Synar de förhatliga
dammtussarna

Och förlåter alltsammans

Men mot en billig penning
Tog de oss ändå med deras
Färja över Älven

Med vårar och tårar som fårat
deras ansikten, och det
Tunga Motorfordonet

Mot andra sidan till den
stora staden och de tryckte
Samtidigt min hand
med uppriktig skrynklighet

Och sa -Pojk förglöm aldrig
Gråheten Det enda sanna här i världen
Som blivit beblandat med svart och vitt

Nää! Deras gråhets smärta och
glödande blödande röda hjärta

-Det gömde jag kvar i minnets
Färgskattkammare


















Fri vers av Sefarge VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-04-18 17:10



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En smaskigt rik färgkompott i grått...
2018-07-31

  Carl-Johan Bachofner
Visste inte var dikten skulle ta vägen. Insåg strax att jag läst en väldigt vacker inledning till en historia som satt märken. Tack.
//Calle
2017-07-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Du diktar på ett särdeles underbart sätt, om dåtid och nutid.
2017-04-18

  Bossepoet från Österbotten
Av alla färger
så, tycker jag
ändå, att alla
nyanser av grått
fyller palettens
hela känslokompott.
2017-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP