Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det var längesedan jag skrev denna. Närmare bestämt dagen efter manifestationen mot nazism som blev attackerad. Jag visste inte riktigt hur jag skulle hantera de känslor som bubblade i mig när jag läste om det. Så denna text blev resultatet.


Kärrtorp 2013

Jag är en av dom som sitter vid sitt köksbord
Och försöker skriva ner några väl valda ord
Ord som vill ändra ditt tankesätt
Men det finns ju varken fel eller rätt
Då vi alla har vår egen perception
Fast jag sitter på den tron om att vi alla tillsammans
Kan ändra vår situation

Slå upp en tidning idag och du kan läsa om rättstvister och nynazister
Lika skalliga som vår statsminister
Och ska jag vara helt ärlig?
Så blir jag faktiskt lite rädd
För det är inte längre bara osnytna snorungar som skriker efter att bli sett
Nä, dom är uppbackade av välklädda slipsnissar
Som sitter i var riksdag och skissar
På en invandringspolitik som lika gärna skulle kunna heta:
"Nej, du är inte som mig. Så dra åt helvete"
Att låta en sådan politik gå igenom
är ingenting jag vill ha på mitt samvete
Och ord som "Svenskfientlighet"?
Va fan betyder det?!
Är det äns något Herr Åkesson vet?
Vad spelar det för roll att dina grannar kommer från olika länder
Gå ut på våra torg och ta varandras händer
Höj dom mot skyarna opp och säg STOPP!

Vart tog solidariteten vägen?!
Numer känns det mest som en hörsägen
Som pappa berättade om när jag var liten
Nu slår jag upp tidningarna och får se den här jävla skiten?

Jag vill inte att mina barn ska växa upp i det här!
Är det inte ett gemensamt ansvar vi alla bär?
Att lära våra barn om allas lika värde?
Och tänk om det en dag blir vi som satte stopp för den källa som närde idéerna om att någon skulle vara bättre än någon annan på grund av färgen på våran hud!?
Vad gör det egentligen om vi inte tror på samma gud?
Så kom igen!
Var kärlekens sändebud!

För vi är ju alla människor...
Eller hur?




Fri vers (Spoken word/Slam) av Robin Z
Läst 260 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-18 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin Z
Robin Z