Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
April 2017


Det gömda

Jag slår mig ner att skriva en sonett,
att pussla dikt bland fjärilar i grönskan
gäller dock att pussla riktigt rätt
så mening finns med sista radens önskan

avmätt rytmiskt rimmat, lätt och nätt
kan dikten avse tungt som måste dryftas
något som vill fram som just sonett,
angeläget budskap som ska lyftas

riktigt vad det ser man inte lätt
dessutom, vem kan adressaten vara?
inte vem som helst, nej det är rätt
gömda ord är till för henne bara,
se det gömda, var den nymf jag söker
åh tyd min kod, jag vill att du försöker




Bunden vers (Sonett) av Rafael
Läst 308 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-20 09:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafael