Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En pinsam människa

 

Jag kände en kvinna en gång
jag tyckte inte om henne
hon bar sig så tokigt åt man fick skämmas
hon var som ett ok om min hals
jag blev inte kvitt

helst ville jag ropa - se på mig -se vem jag verkligen är
förväxla mig inte
med henne där!

jag kände en jobbig kvinna en gång
men nu är hon utbytt
cell för cell
och folk som man lämnat bakom sig
behöver man inte grubbla på
- var och en skäms för sig själv

men helst ville jag skriva ett brev
till henne
- se på mig - dina dumheter förde mig hit 
jag förlåter dig 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 259 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-04-19 16:38



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Vilket fint brev i slutet, känns som att få nåd! Hela texten tar jag till mig, både som bra skriven, och själva igenkänningen. Applåder!

Tänker ofta på uttrycket som min vän som är psykiater, av alla tänkbara, kör med: "Some people never go crazy, what a horrible life they must live!"
2017-04-19

  Magdalena Eriksson VIP
Å vad bra !! Precis så där kan en känna. tycker om hela upplägget med tveksamheten vem som menas i början och ömheten, förståelsen av dumhetens dubbelhet. ja du vet, skräpet i musslan som småningom blir en pärla ....
2017-04-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag har många gånger varit den där pinsamme mannen.
"Det går en man omkring i mina skor", som Bo Kaspers Orkester uttryckte det.
Och hur var det Totta Näslund sjöng?
"Det står en clown i mina kläder".


2017-04-19

  ULJO
Älska,glömma och förlåta. Kanske passar det här
2017-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger