Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: © ULJO


Havets hjältar

Mot klipporna slår vågor
en bjudning upp till dans
de styrs av sol och måne
från rymden någonstans

Det virvlar och stänker
där havet möter stranden
drivved ligger utspridd
kring den mjuka sanden

Ett skepp har förlist
och rest sin sista färd
en kvinna fäller tårar
vid sin minnesvärld

En sjöman miste livet
i kraft av vågors brus
en hårlock rör sig stilla
med havsvindens sus

Hon går till minnesplatsen
så ofta som hon hinner
där strand möter hav
nog ångesten försvinner

Hon är dock inte ensam
att dela hjärtlös sorg
en liten vacker flicka
bär blommor i en korg

Han var en havets hjälte
i vågors skum han stred
han fick betala priset
för landet och vår fred

Två kvinnor på en klippa
en blomsterkorg i handen
vågors ystra framfart
omkring den öde stranden

Två själar och en ros
i kallt och livligt vatten
till havets minnesplats
de flyter bort i natten

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 493 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-11-16 08:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En fin och vemodig berättelse...
2018-11-21

  Lars Hedlin
Underbar text! Gillas mycket!
2018-11-19

  Baystream
”Två själar och en ros
i kallt och livligt vatten”

Herre, vilket bra slut!
Applåd
2018-11-18

  Titti Spaltro
Poetens Sabi(vemod) som Haiku Poeten Basho sa att poeter ofta lyckas förmedla i sina dikter
2018-11-18

  DavidM VIP
Sorglig historia, stämningsfullt författat.
2018-11-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart fin och vemodig känsla förmedlar du i din berättelse från förr.
2018-11-17

    ej medlem längre
Vemodsvackert.
2018-11-16

  Maria Sundelin VIP
Får mig att tänka på en blandning av Lorelei och gamla krigsberättelser
2018-11-16

  Feliaxel VIP
Vemodigt och vackert skaldat
2018-11-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO