Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ilska

Så stampa i marken
när du är riktigt arg
vänd taggarna utåt
och yla som en varg

Så kasta en kruka
hårt mot en vägg
se hur den spricker
som skalet på ett ägg

Sparka runt i luften
slå på något hårt
skrik ut din ångest
när något känns svårt

Så säg något fult
en svordom eller fler
visa att du avskyr
det som runt dig sker

Så ta en promenad
och njut av friden
din ilska går över
sakta med tiden

Så sätt dig och räkna
till hundra eller så
snart är ilskan över
det kan du lita på

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 340 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-04-20 13:02



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det är inte bra att hålla inne ilskan, då mår man inte bra...tack för fina sätt att få den ur sig, speciellt de två sista verserna...
2017-04-22

  Ingrid Trolle
I ilskan kan man larma
men riktigt arg: lugn och
mycket farlig. Det senare
används enbart i unika
oförlåtliga fall
2017-04-22

    ej medlem längre
:) bättre utåt än inåt som Ewa-Britt säger här
2017-04-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ilskan få ut
annars går den
inåt, evig gråt,
olåt som ingen
vill komma åt!
Väl sagt!
2017-04-21

  soligajag_1 VIP
Ilskan måste komma ut på något sätt, jag tar en rask promenad med "hårdrock" i lurarna. Skriker ut min avsky i skogens vegetation.
Underbar poesi!! Gillar mycket!
2017-04-21

  M.Eta
Sista versen är nog inte så dum, kasta saker ångrar man efteråt! Skriva av sig är ett bra sätt också!
2017-04-20

    Dan Myrbeck
Ja, ilska är inte alltid så lätt att
kontrollera. Men upp till en viss
gräns är det nog bra att släppa
ut den så den inte ackumuleras.
2017-04-20

  Niliboy
Kul, men jag nöjer mig med en promenad tror jag!
2017-04-20

    ej medlem längre
Ilska ska användas konstruktivt: till att förändra det som är fel till det bättre. Jag hade en far som körde den utåtagerande och dramatiska stilen. I min ungdom visste jag inte bättre än att ofta göra likadant, men det skapar långt fler problem än vad det löser, så jag är glad att en faktiskt utvecklas med åren. :-)
2017-04-20

    ej medlem längre
Att våga erkänna sina känslor är styrka.
2017-04-20

    ej medlem längre
Lite ilska är ingen fara men att bära på agg under lång tid gör skada.
2017-04-20

  Marita Ohlquist VIP
Det finns många sätt att avreagera sig på, när jag blir arg föredrar jag den mjuka varianten!

2017-04-20

  Larz Gustafsson VIP
Ilska är en energi.
Den ska användas.
Inte bekämpas.
2017-04-20

  Marianne Räf
Mkt bra!! Känner igen ilskan..
Hoppas, den går över, snart!
2017-04-20

  lodjuret/seglare VIP
Stampa takten? Tänkte på Dan Andersson idag, en poet som gick vidare. Till så(n)g och musik.
2017-04-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO