Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sista dansen

I första dansen leker vi
att allting är på riktigt
Vår kärlek söker frågan
och svaret blir viktigt

I andra dansen föds
en gnista vänligt hopp
Vår kärlek bär ansvar
för tidernas förlopp

I tredje dansen vaknar
det som blir våra öden
Allt vackert omkring oss
upptäcks i stora flöden

Den fjärde dansen lever
sitt egna starka liv
Där dimman ses lätta
med stora starka kliv

Den femte dansen formar
oss samman till ett par
Ett band knyts hårt
och håller i alla sina dar

Den sista dansen blir
vår allra sista tid
En dans under himlen
ger oss ro och frid

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 255 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-04-19 20:40



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Fin gestaltning.
2017-04-22

  ResenärGenomLivet VIP
Vackert om vad dansen kan leda till...
2017-04-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Livets dans
som ges avans
till romans då
kärlek spanns
och det bästa
vanns... Väl
inget bättre
sen fanns...
Fint skrivet!


2017-04-21

  Stanley Rydell
Stark formkänsla om kärlek i livets faser.
2017-04-20

    Dan Myrbeck
Konsekvent o fint skaldat.
2017-04-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Livets och kärlekens danser, diktar du njutbart och känsligt om, i din fina dikt.
2017-04-20

    ej medlem längre
Orden är så vackra och innehåller ett djup som berör mitt innersta att få läsa.
2017-04-20

  Niliboy
Damernas tjuv är också glädjefullt!
2017-04-20

  soligajag_1 VIP
En sådan dans vill man virvla runt i ,
Kärlekens dans!
2017-04-20

  Ingrid Trolle
En underbar dikt
om livet tillsammans
2017-04-19

  Marianne Räf
Genomtänkta rader å sköna rim.
Som vanligt, ett nöje å läsa din
Poesi !! :D
2017-04-19

    ej medlem längre
Vackert skaldat om kärleken.
2017-04-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO