Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cirkusföreställningen

Nu spelar en orkester
från cirkusens estrad
mystiken sakta växer
kring clownernas parad

Så kommer de i skritt
på ko och leksakståg
de lockar så till skratt
och frambringar en våg

I sågspånet man bjuds
på de som kan jonglera
när numret tydliggörs
så vill man skåda mera

En lindansös mot taket
hon dansar på ett ben
publiken håller andan
i strålkastarens sken

När djuren äntrar scenen
det ropas glatt hurra
åsnan får en morot
när han gjort något bra

Så fylls hela manegen
av elefanters dans
de visar upp en rumba
med verklig elegans

I taket gungar någon
trapets högt i det blå
ett våghalsigt nummer
jag kan det ej förstå

Så vill du få en stund
med glädje och fest
besök då en cirkus
och du mår allra bäst

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 293 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-04 07:08



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Skönt med rimmad läsning, även att läsa bör kunna vara 'en konst' som kräver sin rättmätiga balans. Att lära andra deklarera, se det är en (pr-) övning.
2021-06-05

  Kungskobran VIP
Fin cirkus dikt känner av cirkusdammet
2021-06-04

  överlevaren VIP
Skoj läsning och bra skildrat!
2021-06-04

  Marita Ohlquist VIP
En härlig dikt som väcker minnen till liv.
2021-06-04

  Feliaxel VIP
Nostalgiska minnen från barndomens cirkusbesök
2021-06-04

  Öknens Ros VIP
Cirkusar en alltmer mindre förekommande bransch sedan vilda djur förbjöds, tamdjur dock tillåtna. Din text förmedlar glädjen när cirkusen kommer till orten, barns upprymda förväntningar inför föreställningen.
2021-06-04

  Maria Sundelin VIP
Cirkus kan vara roligt, men hoppa elefanterna
2021-06-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO