Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

FÖRDRIVA TID

Ensam pensionärs lördag förflyter ibland på resa utomslands. Resa till Estland ombord snabb båt tar endast en och en halv timme. Pendelbåt, ”Tallink- Shuttle” är något långsammare! Några miljoner resenärer gör resan varje år.

Estlandresa kan betyda för många ”leva livet en stund!” God mat och dryck. Presenter till ett förmånligt pris. Det finns många orsaker eller svepskäl att resa. Själv reser jag för shopping. Fisktorg, torg, stenfotbutiker, vilka till min stora överraskning har försvunnit helt och hållet numera hemma!

Ombord spelar orkester, solisten sjunger ”Jag älskar Dig” och danspar tar sig en svängom på dansparkett.

Damerna med sina stadiga bakändor står framför bardisken. Bartendern trollar fram olika slags drinkar så att det vattnas i munnen på en eller annan törstig eller så inte. Män, kavaljerer med runda magar har ölglas i en hand och konjaksglas i andra!

Blickar irrar omkring, söker efter mål. Mången förvånas över vad kan ses. För en ensam pensionär, en utomstående observatör, representerar det en slags nöje och rekreation.

På ensam pensionärs följande lördag i början av april stod nakna björkar ännu i givakt som värnpliktiga vid ordergivning. Alla väntar ännu ”birchfire”, en påklädning i sommarskrud. Vita långa, blixrande underben passar utmärkt tillsammans med grönt silke!

Lördag är bastudag. Vädret…? Hav och skyar är som jungfru. Himmel är ”azzurro” blå. Hav är nära stilla, endast en svag vindfläkt.

Men sedan kom väckning! Den följer ganska ofta samma schema! Slut på livet är oftast en överraskning. Så blev det även på denna fredliga vårmorgon. Mången vackert ”moln” har lämnat jordelivet för evigt.
I morse var det min egen kära…
.
I denna stund känns mycket väntan. Våren har ej ännu exploderat till liv. Fåglars ljud hörs redan, måsar kacklar, men något viktigt saknas, inte endast värme, regn… Allt stannar för en kortare eller längre tid.

Skall våren inte alls börja denna vår. En annorlunda vår, min kära livskamrat är fri och vandrar aldrig mera på jordiska stigar. Avsked av henne tas inom några dagar.

© Heikki Hellman 2017-04-20
Fri vers av Heikki Hellman
Läst 218 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-04-20 18:59Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Det är svårt kanske, att fördriva tiden med Jordiska färjor... när ens älskade nu reser med Evighetens färja...
Jag beklagar verkligen den förlusten!
Men... den ska vi alla resa med...
förr eller senare...
Då... slipper vi resa ensamma...
Nu... får vi fördriva tiden så gott vi kan...
Vilket Du gör, Heikki, som alltid på ett mycket underhållande sätt!

Stort tack!

2017-04-27

  ResenärGenomLivet VIP
Det är alltid sorgligt med avsked, men man får försöka minnas allt det goda som varit...en fin och berörande text...
2017-04-22

  walborg
Kära vän! Är med Dig i mina tankar. Livet blir inte verkligt utan avsked. Minnen lever och kan aldrig tas ifrån oss.
2017-04-21

    ej medlem längre
Det blir aldrig detsamma när man mister sin livskamrat. Även om man så småningom till en del vänjer sig så finns sorgen alltid i bakgrunden. Våren kommer i år också men det behövs mycket regn...
2017-04-21

  Ingrid Trolle
Käre Vän! Ett stort slag har drabbat
dig och jag känner den stora sorg
du nu bär. Mina varmaste tankar
följer dig. Må din livskamrat vila i frid
och du kunna bära sorgen.
Jag tänker och ber för dig.
2017-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman