Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen ger mig nånting. Men jag får ändå mera än vad jag kan ge.


Ingen ger mig nånting. Jag får ändå mera än vad jag kan ge.

Ingen ger mig nått alls.

Så jag ger allting som jag har
tillbaka åt mig.

För ingen gav mig SJÄLV...
tillbaka åt mig.

Så ger jag av mig själv...
tillbaka mig själv
genom att ge lite mera
åt alla dom andra.

Att detta minsta kunna ge
med hela mitt hjärta.
Om så bara en gång...

Att ge få bort detta lilla
till en annan
få ge bort hela mitt hjärta
åt någon enda annan
det var den allra största gåvan
som jag fått.

Att kunna få dela detta
enda minsta
med bara en annan
med oss två.

Att tillsammans
med bara en annan
få finnas till
så djupt i skymningsdansen
viskande fram
ur hjärtslagens vävar
ur livets klockspel och skuggspel
på precis den punkten
med det sköra minsta ömma
utmed ödesväven
när livets fläta
växte ut
och blev så full
gav formen åt livet
i det lilla och stora
rörde åter vid själen
nystade livet
ur sprakande midnattseldar
fingerflätade våra sinnen
längst med väggen
i skymningsbilder
av just oss två
det vackraste skuggspel
med något mera än bara två -
hjärtslag gånger blickar
själar och sinnen
tillsammans
liknar dagen mera
än dagen själv
har kunnat vara
och besvara
som i en vakendröm
med bara ett möte
med en annan trasig själ.

Med bara just med dig.

Att kunna få ge bort hela mig
det var den allra största gåvan
åt oss båda.

Att våga ge bort
hela mig
till någon annan
men ändå få något mer
av allt som jag ger.

Att få oss båda två.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 252 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-04-27 10:39



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Ja, en underbar dikt, vacker och ömsint beröring.
2017-04-30

    ej medlem längre
Titta så fin den blev din dikt - som ett smycke
2017-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman