Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Litet nattligt flöde ... Publicerad här tidigare i januari 2006


De sju dödssynderna och Kärleken

Kärleken

i all sin ljuvligaste
äkthet och smärta

tarvar närvaron av
flertalet av dödssynderna sju

för att vi ska kunna
urskilja den
och
känna
övertygelsen
om dess verklighet
bränna i vårt hjärta

då som nu

Kärleken
förutan

sjunker hela skutan

Tanken svindlar

likt en förtäckt
obekvämlighet

sig vindlar

bland rättfärdiga
floskler om
moral och etik

Ikoner
för oss
att tillbedja
i vår tankesmedja

som substitut

för den kärlek
vi så länge sökt
men aldrig fick

eller för att
den trots
alla våra tårar och skratt
tog slut

De sju dödssyndernas attribut
är arvsyndens
förutsättning och kärna

reliker förvaltade
och traderade
från generation till generation
med förförande löften
om ett himmelrike
bortom döden

som kontrast till de mångas
arma levnadsöden

Ett paradis
som första pris

för var och en
som följer
Guds tio heliga bud

förutsatt
de väljer
att följa
den etik och moral
som kyrkans män säljer än ...

Ett liv utan synd och skam
mellan kvinna och man

Älska din nästa
utan syndfulla tankar
även om hjärtat av lust
i kroppen din bankar

- Tror inte det! 
- Vill inte!!

Känner och ser
för var dag ännu litet mer
kärleken förutan
livet alltför fattigt sig ter

Så go vänner och bekanta
älska edra nästa

Älska och festa

Tillåt kärlekens lockelser
fullt ut
edra själar och hjärtan
fresta

Arvsynden tar vi och kastar ut
tillsammans med de sju dödssynder
vars traditionella funktioner
måste få komma till ett slut
som är absolut

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-04-21 06:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP