Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
är fortfarande den viktigaste sysselsättningen vi har


#3 att se och att tala

 

Dagen är vaken, men livet som vi känner det är fortfarande bara några sekunder gammalt.  Det kryllar ibland bladen. Det knastrar ifrån trädens knoppar. Djupt inunder hörs klickspråkets rötter.  

Vi slår upp ögonen när den stora stenen möter kraniet. Efteråt så ekar en elektrisk urladdning kvar i tinningen. Vi sliter av oss täckena. Vi sparkar dem över sängen.  Vi rätar på oss, sträcker på ryggen. Och avslutningsvis; en kopp svart kaffe för klarsyntheten.

Här på förstukvisten är övergång så väldigt nära. En passage till växtligheten och med alla dessa vadställen. 

Rådjuren som står still bara någon meter ifrån huset. Snöskyffeln som ligger där slängd. Och cykeln står kvar borta invid knuten. Här tränger utslagna stjärnor ut. Den våta marken rör sig och där hänger månen, fortfarande kvar bakom en fönsterfilm.

För över hundratusen år sedan levde människorna vid den sydafrikanska kusten. De steg upp genom grottornas munnar. De såg och de hörde. Och kanske var det så det hela började.  Hur de började prata; och förstå. Och så småningom befolkade de hela jorden. 




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 554 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-04-21 14:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
texten säger mycket på litet utrymme
fina liknelser.
sista stycket tidsresan härligt avslut.

2017-08-23

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Rytmiken i texten rör sig galant i den tid som en gång var i förhistoriskt tid,som är.
2017-04-25

  Ric
Stort och mäktigt, men likväl avskalat och finstämt. Du bjuder på lugn och harmoni här, tack.
2017-04-25

  henke_r
du bjuder på en hundratusenårig resa i den mänskliga tillvaron. Det betraktande ögat uppmärksammar sådana vackra företeelser som vi ofta inte förmår att njuta av och uppskatta. Fint och insiktsfullt!
2017-04-22

  Anya VIP
Innehållsrikt med både uppvaknandet i en sommarstuga....som jag tolkar det...och människorna i Afrika. Vackert fångas en här- och nustund med kaffet för klarsyntheten.
2017-04-22

  lodjuret/seglare VIP
Ibland finns det helt enkelt intet att säga eller tillägga. Ändå måste det sägas, samt tilläggas.
2017-04-22

  alicja lappalainen VIP
En spännande kontrast mellan det som ligger nere och det avlägsna i tiden. Samtidigt naturen ,månen, stjärnor i en sammansättning med de två bilderna.

2017-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP