Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Hedlund fd.Langrath


Tvivel

vandrar på vägen
vill säga något
skaver illa

vägen slingrar
mellan lavabergen
bakom syns inte

tröttheten betraktar
sorgen
utanförskapet
hör inte till

orden är tomma
tillhörandet oviktigt
samhörigheten tappad

vägen slingrar
mellan lavabergen
bakom syns inte

tulpanen skiftar i lila
hon samlar digitala blommor
i en mapp

regnet har upphört
himlen skiftar i rosa
påsktuppen står kvar i köksfönstret

träden har skimrande gröna knoppar
koltrasten sjunger
vinden avtar

vägen slingrar
mellan lavabergen
bakom finns något

© Eva Hedlund fd.Langrath 2017




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 743 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-04-21 20:30



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar.
2017-06-23

  Linnea Roslund Erlandsson
Fint!
Gillar "digitala blommor".
Gillar även upprepningen "bakom finns inte".
2017-04-25

  Ingrid Trolle
En vacker, berörande
dikt som ger många
tankar
2017-04-25

  Anya VIP
Vackert med en blandning av verklighet och något annat bakom lavaberget.

Tycker särskilt om:
"tulpanen skiftar i lila
hon samlar digitala blommor
i en mapp"

Fin bild frammanas.
2017-04-22

  ULJO
Så bra
2017-04-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Tomhet i tomhet
ändå orka vidare gå
inte lätt för alla
att förstå...
2017-04-22

  Nils-Robert
Diktens rubrik sätter grundtonen i hela dikten. Fångar tvivlet i våra tankar men sista versen ger oss hopp. Bra !
2017-04-22

    ej medlem längre
Poesi på hög nivå!!
2017-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP