Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En del av en dröm, och vad gjorde kungen där, vilken kung, det finns ju så många att välja på. En som kunde sin historia kunde ha skäl att inte upprepa den. Eller dess möjliga misstag i alla fall?


Utöver sk(r)atten





Om procenten för utbetalningen
vore en procent av pengarna,
då skulle summan ut av 30.000 pix bli 29.700.

Men om kostnaden för att betala ut
vore 300 kr på första intjänade tusen kronor.
då skulle det kosta mer för den som tjänade illa?

Hur du än vänder och vrider,
verkar det 'orättvist' för någon.

Varför inte bara kalla det som kommer ut, för 100 procent?
Jo, för att det mesta
måste vara en förklarlig post.
Även om du i längden inte bryr dig.

Eftersom som inte tror dig om
att kunna påverka.

Vad någon tjänade 1932, i jämförelse,
kan ha varit mer eller mindre.

Även om du skulle få en ökning
av inkomsten med,
låt oss säga 500 kronor,
så stiger priserna samtidigt med 1000 pistoler@.

@ var fordom en valuta i Frankrike.
Pistoler kunde pengar heta förr,
numera är det en mer explosiv sak.

En mängd delar som fogade samman,
och använd kan göra hål i såväl ekonomi
som mer samhällelig kropp.




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-22 07:53



Bookmark and Share


  Nanna X
Det var väl Kungen av Nordlig Amerika
som fick skjutet sitt huvud mitt itu
faderullan lej etc.
2017-04-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP