Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allas lika värde, är bara tomt prat, serveras dagligen, på lögnens fat


De trampar på din frihet demokrati och jord

Älskade lilla fosterland
du behandlas inte bra
politiker som bestämmer
är inte nått att ha

De trampar på din frihet
demokrati och jord
dårskapen som pågår
kan inte beskrivas i ord

Människor behandlas
på helt olika sätt
somliga får mycket
en del kan ej äta sig mätt

Rättsväsendet stinker
tryggheten finns ej kvar
säkerheten försvunnit
mörka krafter övertar

Idag syns väldiga spillror
bilbränder vareviga dag
många som här lever
vill inte följa svensk lag

Älskade lilla fosterland
en gång du doftade liv!
så full av framtidsvisioner
idag ekar tomhetens kliv

Människor tappat gnistan
känner ångest hopplöshet
bär en enormt stor ilska
den är väldigt väldigt het

En sista vers till politiker:
är ni NÖJDA då ni ser
vad ni gjort med landet
hur det faller mer och mer
ni lyssnar ej på folket
ni bara kör över förbi
trampar ner deras röster
står ej upp för demokrati
ni hatar ordet frihet
ni verkar älska diktatur
förtrycker svenska folket
ni ligger ständigt på lur!
men människor ser igenom
viker sig inte för er
kämpar på och vidare
sanningen bara ler*





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-22 10:46



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Sverige har blivit en dörrmatta.
Det måste bli slut med detta att vi ska kröka rygg och bara ta emot. Och då menar jag "ta emot" i dubbel bemärkelse.
2017-04-23

    jaybird
Heder åt Bokmässan som följer grundlagen och inte ger vika för utpressning.
2017-04-22

  M M Mannheim VIP
Bra ännu en gång i en text där sanningen kommer fram!
Allas lika värde talas det hela tiden om! Så då har Adolf Hitler och Moder Theresa samma lika värde då?
2017-04-22
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP