Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet som en pågående tävling

Från urminnes tider har människan tävlat på olika sätt

I det gamla Rom fanns gladiatorerna

som tävlade mot andra gladiatorer eller mot vilda djur,

med livet som insats

I Spanien tävlar matadorerna och deras medhjälpare

i en blodig lek med tjuren

I vår egen tid tävlar man i allehanda sporter och idrotter;

och kan man inte använda sina ben,

så kan man använda sig av snabbgående rullstolar

Föräldrar tävlar med sina barn som insats

så att de ska bli vinnare på arbetsmarknaden

Därför tycker man det är bäst att anmäla barnet

till en skola med prestige,

redan medan barnet ligger i vaggan




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-04-22 12:33



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag undrar hur det kommer sig att man alltid måste tävla...om alla vore nöjda så skulle man ju inte behöva det...tänkvärd text...
2017-04-22

    Sefarge VIP
Tävling
Jaa!
Men vad är
Inne om 5-10-20år
Svårt,Inte lätt veta?
:)

2017-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP