Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mungott

I min fädernebygd fanns en gammal man

som brukade krydda sitt tal med roligt relevanta uttryck

En gång vid ett födelsedagskalas

blev han bjuden på en god likör

varefter han utbrast: "Detta va mungott!"

Jag kom att tänka på detta härom dagen

Min bror hade skickat mig en systemcheck till påsk

och en likadan hade jag kvar sedan i julas

Eftersom vi har den postgång vi har

så kom den först efter påsk

Jag hade ett ärende nära systemet

så jag passade på att inhandla

en flaska Disaronno, mandellikör

När jag smakade på dessa gudomliga nektar

så reste sig gommens smaklökar

och applåderade unisont

Det var verkligen mungott !

 

 

 

'




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-22 20:40



Bookmark and Share


  Feminaz
Rik är du på att förgylla tillvaron.
2017-04-23

  soligajag_1 VIP
Vilken underbar liknelse!
Denna Di saronno är ljuvlig!!
2017-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP