Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är det över

Nu är det slut
Ja, jag dör väl här på plats, antar jag
För jag har ingen energi kvar plus att jag inte längre
har kvar något krut
Bössan är tom
Har inte ens ett litet spjut
Så jag skulle inte kunna försvara mig utifall det skulle
dyka upp ett vilt lejon eller hyena här med sin fula trut
redan bakom nästa dunge eller knut
Hungriga som de säkert är
Och vad varmt det är här i Afrika
För jag rinner bort med min blodsmak i munnen
Så nu är det akut

Tio minuter går då plötsligt en hägring uppstår
För han tycker sig se två äldre herrar i vita skjortor
komma emot honom som i en dimma
Men väl framme hos honom så säger den ena av dem
Doktor Livingstone, förmodar jag…

Ken Cassel
23/4-2017




Fri vers av Ken Cassel
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-04-23 07:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel