Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Härska och söndra, bot och bättring? Själv är Jonas hellre med i en förening där målet är att kunna prata och diskutera i stort sett 'allting'. Istället för att försöka vinna varje samtal, för i så fall är ju målet att göra alla till ja-sägare.


Jonas ser saken i grönt.





En del människor verkar verkligen vilja förklara verkligheten och sin egen inställning till den.
Men ens personlig inställning kan ju bara bli en tolkning och en eller annan sida i en diskussion eller debatt.
Inte 'den enda sanningen'.
Det går i och för sig att söka förklara ett och annat för någon.
Men även det är en tolkning av verkligheten.
Så länge det går att prata om något utan att samtidigt ha som krav att andra bara måste tycka som en själv gör, fungerar samtalet.
Annars blir det ofta upprörda känslor, bråk, retningar, irritation, ironi, sarkasm, polemik och allmänt kaos.
Samtalssabotage, betraktas det ofta som, om någon verkar mer intresserad av att provocera än att föra en möjlig debatt eller samtal.
Vad som är vad, är även det en tolkningsfråga.
Sådana föreningar, om de alls finns, brukar alltid ha självutnämnda ordnings personer.
Vilka säger sig vara för exempelvis jämlikhet, ordning, rättvisa och 'justa metoder'.
Vad de nu menar med det.
De brukar i och för sig tro på det själva.
Att de både är ansvarsmedvetna själva och att de vill kräva ansvar av andra.
De vill sätta upp regler och vill att andra skall följa dessa regler.
Samtidigt vill de att det skall kunna finnas undantag, villkor och möjliga 'straff'.
Jonas har helt enkelt sitt sätt att klä sig, göra saker på och även tänka sig.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 221 gånger
Publicerad 2017-04-23 18:02



Bookmark and Share


  Nanna X
Gissar att det är Jonas som är enväldig ordförande i den föreningen?
2017-04-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP