Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vårsceneri


Jag såg en så gullig bild igår i vårsolen Den första fjärilen, en gul citronfjäril fladdrade förbi. Katten lekte och hoppade efter den. En typisk bild att lägga ut på Facebook, tänkte jag.

Sen försökte katten äta upp fjärilen.

Naturen är inte grym, Den är omedveten. Den är. Vi människor tolkar in vad vi ser i skeenden. Gulligt. Vackert. Hemskt, otäckt.

Katten sträckte ut sig i solskenet och spann.
I fjolårsgräset lekte vårvinden med resterna av gula fjärilsvingar.
Jag tog en kopp kaffe till.




Prosa av Måna N. Berger
Läst 287 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-04-23 12:52



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Finns beskrivning av hur djurets lekfullhet övergår i allvar.
2017-04-24

  ResenärGenomLivet VIP
Det är inte mycket att göra åt situationen, det kommer nog fler fjärilar...tycker om sättet du berättar på...
2017-04-23

  Larz Gustafsson VIP
Djur agerar bara utifrån sina instinkter.
2017-04-23

  ULJO
Sådan är naturens lag. Fint beskrivet
2017-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger