Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte helt osökt på oförekommen anledning Publicerad här tidigare i januari 2006


Bevingade ögonblick

Ögonblick
av längtan
till

Ögonblick
av nu och då

Ögonblick
som bara vill
mer än så

Ögonblick
i tiden
små

Betvingande
svingande
okontrollerat
och
synnerligen varierat

onyanserat

emellan

vardagen
den grå

och

om än
allt för sällan

Kärleken
den blå

förintande
lågande
gränsbrytande
hänsynslöst icke-frågande
sanslöst
lockande
pockande
förförande berörande

för ett ögonblick
eliminerande
allt
mörkt som kallt

emellan

då och nu

Kärleken
som
i sin allra ädlaste form
utvecklar också en inre glöd
varmt och innerligen
djupaste röd

Kärleken
som
får oss att tro

att evigheten
i vårt hjärta bo

Kärleken
fångad i

det direkta
alltför sällan upptäckta

bevingade ögonblicket

Det där
som får oss att höra
känna och beröra
det efterlängtade direkta klicket

som bara blir
till

när blickar möts

i ett alldeles perfekt ögonblick

fyllt av känslan av
ett ömsesidigt

Jag vill!

... om vi bara vågar
se lite till
när tiden för en kort
evighets sekund står still
bejakande det vi båda vill ...

Kanske det är en utopi
jag härbärgerar
i mitt hjärtas allra innersta rum

Kanske borde jag känna mig
obotligt romantiskt dum

Men!

Även om jag riskerar att få känna
smärtan av att bli lämnad
i mitt hjärta bränna

vågar jag helt enkelt inte låta bli
att fånga det perfekta
bevingade ögonblicket
innan det svunnit förbi

Huruvida jag lyckats eller ej
är frågan som blott kan besvaras av dig
som upplever det perfekta ögonblicket
tillsammans med mig

Livet i sig
är blott ett bevingat ögonblick
betvingat av tiden
till ett jordeliv
med alldeles på tok för många
möjligheter och alternativ
att välja på

Tiden står inte still
den går
sin gilla gång

vare sig vi vågar eller ej

Livet väntar på att upplevas
av dig och mig

tillsammans

eller

var för sig


Men inte tiden!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-04-23 18:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En applåd för din vackra text!
2017-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP