Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att singla snöskimmer över aprils axlar

snöblandade regnstråk

en morgon när april ändå vittnar om vår

 

och vi vet att det är det motsägelsefulla

som ger kontrasterna

som låter solregn få dugga

och stormar få mojna

 

och som dopar syret så att det ändå når

hela vägen ut i bronkiolerna

 

finaste, jag ser dig le genom sprickan i molnet

precis när jag behöver det som bäst

 

jag ser dig blinka

medan du häller upp kaffet i finaste koppar

till de dina

 

de som även är de våra

 

och när vi lyfter blicken ser vi hur svalorna bygger sina bon

hur morgonen når sin hugsvalelse

 

© Birgitta Wäppling, 27 april 2017

 

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-27 20:22



Bookmark and Share


  Minkki VIP
en ordkoppling som kittlar angenämt svalorna+hugsvalelse, saknaden itröstkappa
2017-05-04

  Maria Marängsviss VIP
Så jättefina "snöskimrande" rader fulla av "solregn" och "dopat syre". Läser och ler.
2017-04-27
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP