Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
April 2017


Att skriva hopp

Låt oss skriva dikt som andas hopp
när tunneln är som mörkast anas ljuset
av sorglig lera drejas munter kopp
och dyster snöstorm följs av sol i huset

förlust kan skapa världen åter ny
skogsbrand röjer plats åt nya växter
vackra blommor föds ur rutten dy
och döden gjuter liv i deckartexter

det som varit har en egen själ
det gångnas lera vill få form och mening
ta det gångna, dreja leran väl
mening, form och lera i förening
skapa meningsfullt och nytt min bror
sorg är jord där glädjens blommor gror




Bunden vers (Sonett) av Rafael
Läst 383 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-04-25 17:27



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
"sorg är jord där glädjens blommor gror" . Så sant.å
2017-05-04

  Mona M
Så sant och viktigt att se!
2017-04-30

  Mona M
Så sant och viktigt att se!
2017-04-30

    ej medlem längre
Well said!
2017-04-28

  stenhur VIP
Trösterikt budskap i lekfullt elegant formulering.
Gillar särskilt raden om deckartexter.
2017-04-25

    ej medlem längre
Jag gillar texten
2017-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Rafael