Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tåget som stannade

Loket står stilla
perrongen ligger öde
rallarrosen glimmar
längs räls och slätt
minnen vid banvallen
i sommarens spår
konduktören har klippt
sin sista biljett

Nu stannar inte tåget
som det gjorde förr
stinsen är borta
och stängd hans dörr

Skogar och dalar
man kunde beskåda
naturen så vacker
från dåtidens kupé
dunket från rälsen
så vacker var musiken
tid från tabellen
man ej längre får se

Nu stannar inte tåget
för kaffe med dopp
stationscaféet är stängt
det finns inget hopp

Tåget en historia
nu bilar på vägen
det vackra är borta
på slipers och skena
lokföraren saknas
har gått i pension
stationshusen rivna
historiens arena

Nu stannar inte tåget
som det gjorde då
tågvagnarna skrotade
så svårt att förstå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 404 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-04-24 19:07



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
vacker nostalgi!
2017-04-27

  Linda CH VIP
Mysig text som sätter fantasi och minnen i rörelse.
2017-04-25

  Niliboy
Alla skall till städerna landsbygden blir utfolkad å det bär sig inte! Undrar om de borgerlig är mer för landsbygden?
2017-04-25

  Marianne Räf
Här vare nostalgi... Fint!
2017-04-25

  Ingrid Trolle
Dunket från rälsen är bort och
rallarrosorna blommar för ingen längre. En tid att önska sig tillbaka
till, då jäkt och stress inte fanns.
Väldigt fin tillbakablick i dina ord.
2017-04-24

  Blomma-Stjärna VIP
Tåg- nostalgi - en dikt som känns behaglig i kroppen - dunk-dunk - - - vi använder teknikens utveckling så att vi liksom rusar förbi vår egen verklighet...
2017-04-24

  Katinka VIP
Tåget kommer göra comeback. Både som ett sätt att få en stund för sig själv och ur miljösynpunkt. Fint diktat!
2017-04-24

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, tiderna förändras...fin dikt med saknad i orden...
2017-04-24

  Nils-Robert
En dikt om återblick till det som var
Bara rallarens och ogräs är det som blir kvar.
2017-04-24

  M.Eta
Vacker text om tågen. X2000 går så fort så man hinner inte njuta av någon utsikt genom fönstren.
2017-04-24

    ej medlem längre
Det finns dock kvar nostalgitåg för den som önskar åka och se naturen och djuren
2017-04-24

  Eva Langrath VIP
Vacker om tåghistoriens vingslag
2017-04-24

    ej medlem längre
En nostalgisk resa.
2017-04-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO