Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TIDENS BRÄNSLE

Gränslös
i sitt djup
vidöppen
är tidens gap.

Redo
för en sup
av dagens
talrika frukter.

Sväljer
ned i svalget
som om de inte fanns.

Någonstans
ristas runor
för forna tiders glans.

Men
bort styr
våra minnen
in i evigheten
långt borta
och ingenstans.

Tick, tack
klockan vrider
fram dem
i tiden.

Du får inte en chans
att
försöka fånga dem
i en ny
bättre förpackning.

Tick, tack
klockan vrider
fram tiden.

I ekorrens hjul
brinner
forna tiders bränsle
kretslopp
och förnyelse.

Tick, tack
tick, tack.





Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-24 14:17



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Skön ton, allvarstyngd och vacker. Applåder!
2017-04-25

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Om varandets lagar existerar så finns en enhetlighet i alltets gåtfullhet som ofattbar.
2017-04-24
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP