Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gullregnsträdet

 

 

Gullregnsträdet

väntar på att 

spricka ut

 

i smittande vårkänslor 

 

snart,

min älskling

 

kan vi berusa oss

med dess glädje 

under gyllene

blomster klasar

 

låta kyssarna

vandra fria

åter förälskade

i solen

 

vinterns sista vilja

har burits ut på bår

 

så ta min hand,

min älskling

 

så flödar vi ut vår värme

över de spirande

grästuvorna

 

så att vinterns

alla frusna tankar tinar 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Fem hjärtan VIP
Läst 1000 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-04-24 17:37



Bookmark and Share


  anits VIP
Så vackert och berörande du skaldar!
2017-09-02

  Lars Hedlin
Tycker mycket om .)
2017-04-27

    Dan Myrbeck
Mycket bra och annorlunda
skaldat! Bokmärker.
2017-04-26

  ULJO
Underbart vackert
2017-04-25

  Ingrid Trolle
En härlig dikt i Gullregnens månad
som Hjalmar Gullberg också skrev om
Trädet i all sin prakt och månaden
som sådan är magiska och blir det
också i denna sensuella fina dikt.
2017-04-24

  Bo Himmelsbåge
Underbar bild av detta fantastiskt gyllenblommande träd, Gullregnet!

Mycket sensuell, sprittande smittande,
berusande kärleksdikt full av trånad...
som snart blommar ut i maj...
i Gullregnets månad...

Särskilt berörande är:

"snart,

min älskling


ska vi

berusa oss

med dess glädje

under gyllene

blomster klasar


och låta kyssarna

vandra fria

åter förälskade i solen"

Varmt tack!
2017-04-24

  Alysse VIP
En underbar dikt
fylld av vårkänslor
och kärlek
Så vackert skrivet!
2017-04-24

  Nils-Robert
En kärlekens dans om våren , som vi alla önskar att den kommer att vara. Bra diktat.!
2017-04-24

  ResenärGenomLivet VIP
Och precis när jag läser detta fina tittar solen fram efter en hel dag med regn... det känns gott...:-))
2017-04-24

    ej medlem längre
Kärlekens dans tonar i din fina dikt.
2017-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Fem hjärtan
Fem hjärtan VIP