Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennes högsta önskan

Frid!
Så sa hon.
Frid, det var hennes högsta önskan.
Sinnes-, själs-, hus-. Rubbet. Helst.
Frihet? Nej, det hade hon släppt för längesen. Det var inget för henne.
Men friden, lugnet. Mitt i stillheten. Där ville hon vara.
På platserna med de stora orden som talades med de små bokstäverna.
I rummen där det inre lyste starkare än det yttre, och där sinnesintrycken kunde tas emot i mild eftertänksamhet.
Lås gärna in mig i de rummen, sa hon. Friheten är jag färdig med.
Fånga mig, i lugnet efter stormens öga. Och låt mig stanna där.




Fri vers av orbis tertius
Läst 435 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-04-24 20:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Precis vad jag behövde läsa idag.
2019-02-14

  Henning Hson
Tummen upp!
2017-06-13

    Atte Nordin
Så hög igenkänningsfaktor!
Fint behandlat och väl diktat.
2017-05-12
  > Nästa text
< Föregående

orbis tertius
orbis tertius