Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagbok - morgon å kväll.


Aprilhöst


Kulna vindar blåser å det regnar
kalla droppar från gråa skyar.

Det är som höst, fast i april.
Jag njuter av kulenheten å kylan !

Vinden ruggade min bål, då
jag satt därute på balkongen.

Jag tänkte: -Detta är Livet !
Får sånna känslor i Själen !

Själens sköna galenskap, --
det enda réella, valida !!

Ljuvligt kall luft blåser in
å betäcker mitt ansikte.

Så, att jag kan andas å jag
harklar mitt slemmiga bröst !

Det är, nu, kväll. Har sovit
gött i nåra tmr. ~~ ~~

Fönstren i TV-rummet å köket
står öppna. Blir skönt korsdrag!

Sniffar nässpray ini min
ständigt tilltäppta näsa.

Människan är dödlig, - ett
svart kort i Historien !

Trivs i kall temperatur, - men
vill, dock, att vintern tar slut !








Fri vers av Marianne Räf
Läst 260 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-04-24 20:56



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så bra och lite som det är just nu
2017-04-27

    Dan Myrbeck
Mycket bra ordval:

Aprilhöst

Det säger ju ALLT!
2017-04-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Trevlig betraktelse över kyligt aprilväder!
2017-04-25

  Marita Ohlquist VIP
Blåst och regn har vi ofta här på Västkusten, reagerade på det när jag flyttade hit, har inte riktigt vant mig ännu!
Dock har vi full vår här och jag njuter av det som är.
2017-04-25

    ej medlem längre
Friskt och befriande att få läsa dina ord om Aprilhöst!
2017-04-25

  Salvation Pepper
Trevligt mänsklig betraktelse.

T.o.m. "Människan är dödlig, - ett
svart kort i Historien !"
skapar en lättsam distans.

2017-04-25

  Blomma-Stjärna VIP
uppfriskande positivt om aprilvädret!
2017-04-24

  ResenärGenomLivet VIP
Gillar ordet "Aprilhöst"...det passar verkligen just nu...men visst hoppas man att våren snart tar fart på riktigt...
2017-04-24

  Sidenvind
Vänta bara, snart är det galna vårvädret slut och då kommer värmen och svettbaden istället ;-)
2017-04-24

  ULJO
Håller med dig. kyla kan vara behaglig. Bättre än 35 grader på sommaren då är det inget vidare. Hög och frisk luft på hösten är att föredra.
2017-04-24

    ej medlem längre
Det blir snart vår när det här är över. Aprilväder är ombytligt. Bra att du gillar kylan då!
2017-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf