Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rebellens tankar

Med rakblad och knivar
jag ångesten skär bort
min själ mår något bättre
en stund men alltför kort

En säkerhetsnål i kinden
jag tycker det är snyggt
en ring vid ögonbrynet
så blir det ganska tryggt

Jag äter inte djurkött
men gärna levande föda
en morot smakar bättre
än grisar som är döda

Den elkraft vi behöver
bör hämtas ur naturen
den skadar oss mindre
och heller inte djuren

Djur ska känna frihet
det gäller också minkar
jag släpper dem ur buren
förnöjsamt jag vinkar

Jag slåss mot kapitalet
och de som pengar har
resurser ska fördelas
för det jag kräver svar

Jag för en envis kamp
för fattiga och sjuka
mitt skal kan vara hårt
men känslorna är mjuka

Jag är en sann rebell
som värnar vårt land
ibland så gör det ont
kring själ och i hand

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 698 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-05-01 19:09



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2017-05-02

  Salvation Pepper
Så länge viljan att göra något kommer det alltid att ordna sig, med dess påverkan.
2017-05-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra diktat med en snutt ironi. Ibland kan det rebelliska gå till lite överdrift. Att släppa ut minkar, är djurplågeri. De dör ganska snabbt då. Jag har alltid undrat om veganer har plastskor och plastplånböcker? Men de lever väl förhoppningsvis som de lär:)
2017-05-02

  StinaJ VIP
Bra formulerat om kamp som bor i rebellens vilja. Utan kamp ingen förändring.
2017-05-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som förmedlar olika slags rebeller som kämpar för det de tror på.
Tycker du ger en bra bild av samhället.
2017-05-02

  Janina Kaminska
Bra formulerat. Tankeväckande, en smula ironisk. Mycket mellan raderna.
2017-05-02

    ej medlem längre
Mycket bra skrivet i mycket

säger som Senta men håller inte med i allt!

2017-05-01

  smultronbergen VIP
Kring själen och i hand!
Jag är en sann rebell som värnar
om mitt land ! Texten är innehålls
Mässigt bra men blir mer rytmisk
om du lade till ett som och själen ist
För själ! Din text bygger på en rytm
utveckla den och den får vingar!
2017-05-01

    ej medlem längre
Det är nog mångas inställning till livet och en del håller jag med om men inte allt!
2017-05-01

  Niliboy
Bravo! Det mesta ställer jag upp på fast jag var en smula maoistrebell när det begav sig å veg. Blev jag också på sjuttiotalet!
Du får till det å det är mycket träffande!
2017-05-01

    ej medlem längre
Det finns kraft och styrka hos rebellen.
2017-05-01

  Maria Sundelin VIP
Första versen skriver jag under på fast med liten variamt på
2017-05-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO