Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pythagoras sats

En rätvinklig triangel
bredvid en kvadrat
på schemat står matte
ett ämne utan prat

Om Lisa har ett äpple
och Pelle har två
att svaret blir tre
känns enkelt att förstå

En bok du måste klara
med räknare och sticka
det inger gott förtroende
för pojke och för flicka

Med åren ökar kraven
och svårighetens höjd
om du vill lära mera
så blir du aldrig nöjd

Många är de mästarna
som lärt oss det vi kan
Pythagoras och Newton
en vetenskap så sann

En bokstavsekvation
kan verka lite svår
den måste du klara
när proverna du får

Bråk och subtraktion
ska alltid vara givet
den kunskap som ges
du bär på hela livet

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 410 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-04-26 18:17



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Detta är makalöst.
Du kan inte "bara"
skriva fantastiska
vackra rimmade dikter
du kan Pythagoras också.
Som varande på räknedosans
nivå med plus och minus niger
jag inför detta prov på
Intelligens!
2017-04-28

    Dan Myrbeck
En dikt att räkna med, helt klart!

Roligt för mig som matematiker,
när mitt ämne omskrivs.
2017-04-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Häftig idé att skriva om matematik i fint rimmad dikt, om dess betydelse i livet.
2017-04-27

  Lars Hedlin
Gillar
2017-04-27

  Niliboy
Jag är rudis pa mycket matte, den enkla klarar jag, är väl mera kultur å samhälls, även om också de behöver matte.
2017-04-27

    ej medlem längre
Euklides uttryckte det enklare än du och Pytagoras; Den kortaste vägen mellan två punkter är en rät linje.
2017-04-26

  Marianne Räf
Vilken fin liten lektion i matte, jag fick, här! Jag lyckades inte i matematik i
Plugget.. Tack !
2017-04-26

  M.Eta
Fint skrivet om matte, mitt värsta ämne i skolan.
2017-04-26

    Lars J
Snyggt med bra flyt och rim
2017-04-26

    ej medlem längre
Vi lär för livet!
2017-04-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
P:s sats ja...
Den var visst känd
innan i Babylonien...
Skaffa kunskap är
väl det bästa kap
vi kan göra...
Verkligen något
att ta till sig av
för oss alla...

2017-04-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO