Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgondimma i Englarp, 22/4 – 2017


Koltrastens sång kretsar
blind i dimman och en trana
stiger in i den med bestämda steg.
Den här dimman har inte slagit fast
vad den vill bli. Nu låter den
lungorna uppfyllas av vit fukt
rullar med tungan över vägen
ner i diket och hälsar
på de slutna vitsipporna. Kvarglömda
ordspråk ligger som fotspår vid rötterna.
Dimman: ett oformligt segel. 

Jag hör hur livet letar i väskorna på ovanvåningen
fylld av sju sovande sjömän.
Det knakar i golvbrädorna. Jag väntar
vaken och hör stegen
sakta in och börja om,
sakta in och börja om.
Många kartor kastas över bord.
Några har missat båten.
Någon drömmer dimma.
Och alla går på grund
med båten kvar i huvudet.
Det sker så mycket som bara ses
av den som är tyst.
De åtta hästarnas måne går ner. 

Mellan varje sekund
rör sig en oändligt vit tid tomhänt.
När jag väl öppnar ögonen igen
ser jag att grönt spränger trädet.

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 367 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-04-25 09:35



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Och "med båten kvar i huvudet" säger nog det mesta om förlisningens art?!
2017-04-26

  TrollTörnTrappan VIP
Mycket mänsklig för att vara en dimma - och väldigt levande för att vara en gammal vind?! :-) Därtill härligt tidmätande...
2017-04-26

  Nanna X
Den känns så klassisk i rytmen. Shelley, Keats, whatever. And I like the repetition. Och detonationen i slutet inte minst!
2017-04-25

  i af apa
Kavajer är inte inne i vår! Texten en njutning att läsa, så det så!! Grönt spränger trädet...
2017-04-25

  Goraxy 89 Orion VIP
Intressant skön och bildskapande lyrik - En upplevelse att läsa. .Tack.
William E Stafford likaså läsvärd lyriker.
-
'Nisse med kavajen' Röda stopskylten !!!
2017-04-25

  Salvation Pepper
Gillar verkligen hur denna mening triggar min egna uppmärksamhet: "Den här dimman har inte slagit fast
vad den vill bli."

Och att "grönt spränger trädet" pockar också på applåder!
2017-04-25

  Anya VIP
Vackert med den maritima och vårliga tonen. Dina ord skapar bilder i mitt huvud. Gillar hur lungorna uppfylls av vit luft. Jaa så är det sannerligen. Dimman återkommer på flera ställen...fint. Gillar också hur livet letar i väskorna på ovanvåningen. Bra metafor. Snyggt skrivet!
2017-04-25

    Sefarge VIP
Som en sagoberättelse
I nuet.Där fantasi och
"verkligheten" beblandar
sig med varandra.
:)
2017-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson