Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jobbet alla klarar med att uttala endast tre bokstäver, NEJ!

Önska kostar ingenting
men jag vill ha någonting
Att vara sjuk dag efter dag
gör att kroppen är ur lag

Men att inte få några pengar
för att Sverige inkomsttillförseln stänger
Gör att den ständiga kniven på strupen
får mig att längta till självmordsstupen

Försäkringskassan påstår att jag äger en restarbetsförmåga
men var är jobbet till mig om jag får fråga
Det är enda jobbet alla klarar i vårt land
och ingen utbildning behövs för att få en fet lön i hand

Är på Försäkringskassan, så ge mig er säng
där kan jag ligga och säga till alla som ringer om en peng
Nej nej nej du kan jobba nån annan stans
Titta på mig jag klarar mitt jobb med glans

Det är enda jobbet alla klarar i vårt land
och ingen utbildning behövs för att få en fet lön i hand
Det enda man behöver är en elak käft
vara lyhörd till en hälft

Sen kan man lätt kan begrava sina gelikar
under restarbetsförmågsflikar
Skryta över hur lätt det är att jobba
och att sjuka jobbskatteavdragen vill stoppa




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-04-25 11:07



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Hon hade en resterande arbetsförmåga till och med efter hennes död!
Här tala om människor spöke, och vad vore människan utan en evig själ för sin kropp i en ständig reinkarnation materia.

Bravo skriv på, ända in och efter döden .


http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/x6J6j/catrine-51-dog-ansags-fullt-arbetsfor-av-forsakringskassan

2017-04-27

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-04-26

    ej medlem längre
Det är ondska och elakhet av myndigheterna att vägra sjuka rätten till ett drägligt liv. Är man sjuk ska man inte tvingas att skaffa ett arbete!
Om det går så bra för Sverige, så varför inte visa det och låta sjuka människor få den hjälp de har rätt till!
2017-04-25

  objekt3
Rop/Sång/Fackla
2017-04-25

  Jeflea Norma, Diana. VIP
En "vilopausförmåga" lämnas för att spotta i ansiktet den otäcka haken.

Torka din fitta, om du når den!

obs: Jag talar i generell inte till dig, mig, resten och Kjell,
2017-04-25

  Nico Zasha Kroik
Superb! Och det säger jag inte enbart för att rim är så fantastiskt.

Att vara sjuk eller arbetssökande, finns det någon mer förnedrande roll att inneha i samhället idag?
2017-04-25
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP