Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rastlösa ben

Månen lade ner himlen över åkern- 

samlade ihop människor i högar- blåste ut

ljusen,.  

 

Av lämningarna spreds dofter obeskrivliga 

 

vem var vi ekade berg. De gudsförgätna getterna med 

heroinstinna blickar sökte sig rakt uppåt. Fort. 

 

Himlens hinna i brustna bitar. 

 

Innanför skräcken byggdes byar av trollsländans 

dans av atomer med gränslösa former. 

 

I världen utanför var du. Inte vi. Vi tänjde musklerna 

till bristning, våra fotvalv vickandes vid Klippans 

Brant. Vi såg om och om igen hur himlen ramlade 

Över oss. 

 

Vi ställde så förbannat många frågor som världen 

inte vill besvara

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-26 22:52



Bookmark and Share


  ULJO
Vi ställde så förbannat många frågor som världen inte vill besvara.

Så är det nog och svaren lär nog dessutom utebli.

2017-04-27
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP