Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liemannen i politisk utstyrsel

 

Sanningen uppenbarar sig åter en gång
utsatta dör i spariverns sång
Politikerna sjunger i kör
de är inte jag som mördar den som dör

Ingen har beställt självmordsuppdrag eller liemannens spadtag
ingen är skyldig till Hitlers nya lag
Ändå finns den där
blåfärgat indränkt av Alliansens själ

Övermålad med rödfärg
från Sossarnas märg
Alla höjer de sina egna och sina allierades löner
till de längst ner på stegen säger de bara: Be era sista böner

Men förlåt så säger de ju inte
för sanningens kärna brinner inne
Förorternas bilbränder blir viktigare nyheter
politikernas buskspel bortförklaras som barnsligheter

Men om du tittar riktigt noga i askan
så hittar du inga spår efter liemans-blaskan
Men på regeringskansliets väggar lyser texten klart och koncist “Terror dödar”
och strax därefter ler liemannen i guldfärg “Då vi nya miljoner skördar”




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 417 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-04-27 00:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kusligt! Inget förvånar mig längre!
Slit och slängsamhället i sin prydno!
2017-04-28

  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-04-27

    Dan Myrbeck
Nutidstänkvärt! Bra inlägg.
2017-04-27

    ej medlem längre
Nu har det väl ändå gått över alla gränser! Så de menar att det går bra att jobba när man är död också!
Så länge man har något som går att utnyttja så duger man, sedan ska man bort!
2017-04-27
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP